Matthäus Passion

Bergkerk Deventer

Elk jaar vind in de Bergkerk in Deventer de Matthäus Passion plaats. De veelgeroemde kruisopstelling is niet alleen een theoretische gedachte, maar zorgt voor een hele andere beleving. We horen van bezoekers vaak dat juist de kruisopstelling de uitvoering zo bijzonder maakt.

Wilt u meer informatie over de Matthäus Passion? kijk dan op https://www.matthauspassiondeventer.nl/matthaus-passion/

 

Zomerkermis Deventer van 4 t/m 11 juni.

De Zomerkermis wordt elk jaar gehouden in het centrum van Deventer.

Onze appartementen liggen in de buurt van de kermis en daardoor kunt u op een eenvoudige manier meegenieten van de gezelligheid en levendigheid die de kermis met zich meebrengt. Met name de appartementen aan de Nieuwe Markt 12 (Studio met dakterras, Appartement op de begane grond met een klein tuintje en het appartement met 2 slaapkamers) liggen dicht in de buurt van de kermis namelijk aan het plein de Nieuwe Markt. Gezellig maar je moet er wel een beetje van houden.

De Deventer Zomerkermis is de grootste en tofste kermis van Oost-Nederland.

De kermisweek heeft een aantal speciale activiteiten. Denk aan een kindermiddag op de woensdag of de eurodag. Op vrijdagavond wordt de kermis verlicht door het traditionele vuurwerk. Dit vuurwerk is vaak goed te zien vanaf de Wellekade. En op de laatste zondag is er een grote braderie langs de Welle en Onder de Linden.

De Kermis is te vinden op de Brink, het Grote Kerkhof en de Nieuwe Markt. De kermis vult de monumentale en historische stadspleinen van Deventer.

Voor meer informatie kunt u kijken op:

https://go-kids.nl/stedendriehoek/agenda/deventer-zomerkermis-2022

Vakantie Deventer

Wist u dat u ook op vakantie kunt gaan in het centrum van Deventer?

Hotel de Vischpoorte in Deventer is de ideale plek hiervoor.

Wij bieden accommodaties voor het hele gezin. Ook kunt u bij ons terecht in andere gezelschappen en kunt u bij ons verblijven voor korte, maar ook voor langere vakanties.

Waarom Hotel de Vischpoorte?:
- U kunt bij ons terecht voor een vakantiehuis.
- En ook voor een compleet ingericht appartement.
- Het hotel bevindt zich in de oudste wijk van Deventer.
- Wij zijn gezinsvriendelijk en kinderen zijn welkom.
- Gratis wifi.
- U kunt ontbijt en een parkeerplaats er bij boeken.

Waarom Deventer?:
- Deventer is één van de mooiste Hanzesteden van Nederland.
- Deventer is gelegen in een prachtige omgeving.
- Er liggen prachtige fiets- en wandelroutes in en om Deventer.
- Alle uitgaansgelegenheden zijn op loopafstand.
- Er is een zwembad en wellness in de buurt.

U kunt reserveren via www.vischpoorte.nl of belt u ons voor meer informatie 0570-642144.

Bergkwartier Deventer en Dickens Festijn in Deventer 

 

Het Bergkwartier trekt door zijn pittoreske uitstraling toeristen naar de stad en vindt hier jaarlijks in december het Dickens Festijn plaats. Hier komt u onder andere ook de middeleeuwse Sint Nicolaas – of Bergkerk en de grote Synagoge tegen. In de Walstraat zitten tegenwoordig winkels gevestigd met een specialistisch aanbod. Er doen meer dan 900 figuranten mee en het is het grootste Dickens Festijn van Nederland.

====================

Deventer op Stelten.

Dit festijn vindt de eerste helft van juli plaats en in de hele stad zijn de voorstellingen te zien. Zie Deventer op Stelten.

Door de monumentale binnenstad krijgen de voorstellingen iets magisch, iets surrealistisch. Heel spectaculair en zeer geschikt voor gezinnen.

DEVENTER OP STELTEN 2018

2019 DEVENTER OP STELTEN 

DEVENTER OP STELTEN 2017

Deventer op Stelten

===============================

Boekenmarkt

De Deventer Boekenmarkt is de grootste van Europa met 900 kraampjes langs de IJssel en in de binnenstad. Maar liefst 6 km lang boeken, boeken en nog eens boeken. En elk jaar wordt er ook nog een keer een heel waardevol boek gevonden die bij Kunst en Kitsch de hoofdprijs zal opleveren. Dus voor een boekenwurm is dit het walhalla en voor een verzamelaar utopia. Kijk hier voor meer informatie. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis. In 2014 heeft de Deventer Boekenmarkt de Boudewijn Büchprijs ontvangen, omdat het al meer dan 25 jaar een breed publiek interesseert voor het antiquarische- en tweedehands boek.

Voor meer informatie zie:  Boekenmarkt Deventer 

Voor een sfeerimpressie zie: Boekenmarkt video 

Boekenmarkt Deventer