Beste gast,

Hotel de Vischpoorte in Deventer. Ik ben tot mijn 42e werkzaam geweest bij grote internationale bedrijven in de maakindustie. Ik heb dat altijd met veel passie en vreugde mogen doen en als commerciëel verantwoordelijke ben ik in veel landen geweest.  Op een gegeven ogenblik vond ik het welletjes en wilde iets anders gaan doen.

Van jongs af aan wilde ik al een eigen bedrijf en in 2010 greep ik de situatie aan om er serieus werk van te maken. Hotel de Vischpoorte stond te koop en ik heb het in 2010 overgenomen. Ik had ook een idee hoe je een hotel op een andere manier kunt runnen dan de standaard hotels. Immers, na jarenlang van veel reizen en hotelkamer in- en uit, had ik wel enige ervaring. Altijd maar weer overnachten in die standaard één- of tweepersoons kamer met dat piepkleine tv-tje ergens tegen het plafond geschroefd en de waterkoker met twee zakjes oploskoffie op het bureautje. Dat kan anders.

Ons hotel

Hotel de Vischpoorte heeft als uitgangspunt het bieden van een zo’n compleet uitgeruste accommodatie voor een gewone hotelprijs. Oftewel , wij bieden meer hotelkamer voor dezelfde prijs.

Wij richten ons voornamelijk op het verkrijgen van een hoge bezettingsgraad. Veel hotels kijken naar de opbrengst per kamer en willen dit maximaliseren. Elke nacht weer. Dat doen wij niet. Wij willen gewoon dat de kamers bezet zijn en als dat goed lukt, verdienen we ook nog wel wat.

Een hoge bezettingsgraad lukt ons alleen door onze gasten een zo aangenaam mogelijk verblijf te geven tegen een redelijke prijs. Hierdoor komen ze terug en het geeft ons veel goodwill. Het resultaat is een goed werkende mond-op-mond reclame en dat is nog steeds de beste manier van reclame voor een bedrijf zoals de mijne. Daarnaast maken we ook gebruik van Facebook, zodat we hiermee onze gasten kunnen informeren over activiteiten en evenementen in Deventer. Ook posten we hier de nieuwtjes over het hotel.

Zo kunt u gratis en onbeperkt gebruik maken van Wifi, koffie en thee. Het uitchecken doen we  efficiënt; u kunt de sleutel in de rode brievenbus in de hal achterlaten. We hebben een uitgebreide selectie van gratis tv kanalen en de mini-bar prijzen zijn laag. De meeste kamers beschikken over een complete keuken zodat u de keuze hebt om zelf te koken of om heerlijk uit eten te gaan in één van de uitstekende restaurants vlak bij het hotel. Komt u laat aan, geen nood. We hebben een nachtkluisje aan de muur waarin we dan de sleutel doen. Zo hoeft u zich niet te haasten en hebt u geen stress.

Hotel de Vischpoorte in Deventer

Op dit moment heeft ons hotel 11 appartementen: 4 studio appartementen, 3 meer kamer appartementen, Luxe IJssel Torenkamer en nog 3 appartementen op de begane grond. De laatsten zijn ideaal voor mensen die slecht ter been zijn.

In 2020 hebben we ons Hostel Deventer geopend: 2 éénpersoons, 4 tweepersoons en 1 slaapzaal met gezamenlijk gebruik van de keuken. Dit is een basis accommoditatie die qua prijs het goedkoopst van heel Deventer is. Je hebt een heel goed bed en het is er warm en droog en je zit midden in de stad. Er blijkt veel behoefte te zijn naar zo’n accommodatie want het hostel is behoorlijk populair en vaak uitverkocht.

Alle kamers cq appartementen zijn verschillend in grootte en prijsklasse zodat u zelf kunt bepalen welke het beste bij u past.

De laatste jaren hebben we een gemiddelde beoordeling op internet gehaald van 8,5. We zijn hier heel trots op en proberen dit vast te houden en waar mogelijk te verbeteren. Mocht u ons daarbij willen helpen, uw opmerkingen horen we graag!

Mocht u dit lezen tijdens uw verblijf, wensen we u een aangenaam verblijf en anders verwelkomen  we u graag.

Met hartelijke groeten,

P.J. van den Hengel

Hotel de Vischpoorte in Deventer

Eigenaar Hotel de Vischpoorte

Hostel Deventer 

Appartementen Hotel Deventer