Zomerkermis Deventer binnenstad

Beste gasten,

Van 30 mei tot 10 juni vindt de traditionele Zomerkermis in de binnenstad van Deventer weer plaats. Hartstikke leuk en gezellig en geschikt voor jong en oud. Veel leuke kraampjes en attracties.

Dit betekent wel dat het er wat drukker is dan normaal. 3 van onze appartementen liggen aan de Nieuwe Markt alwaar de kinderkermis plaatsvindt. Dit is het rustige gedeelte van de kermis maar het is er wel drukker dan normaal. Dus mocht u reserveren, denkt u hieraan. Het gaat om appartementen: Studio met dakterras, Appartement met 2 slaapkamers en uitzicht op de Lebuïnustoren en Luxe Appartement op de begane grond met klein tuintje.

Met hartelijke groeten,

Peter van den Hengel

Hotel de Vischpoorte

Bergkwartier Deventer en Dickens Festijn in Deventer 

Het Bergkwartier trekt door zijn pittoreske uitstraling toeristen naar de stad en vindt hier jaarlijks in december het Dickens Festijn plaats. Hier komt u onder andere ook de middeleeuwse Sint Nicolaas – of Bergkerk en de grote Synagoge tegen. In de Walstraat zitten tegenwoordig winkels gevestigd met een specialistisch aanbod. Er doen meer dan 900 figuranten mee en het is het grootste Dickens Festijn van Nederland.

====================

Deventer op Stelten.

Dit festijn vindt de eerste helft van juli plaats en in de hele stad zijn de voorstellingen te zien. Zie Deventer op Stelten.

Door de monumentale binnenstad krijgen de voorstellingen iets magisch, iets surrealistisch. Heel spectaculair en zeer geschikt voor gezinnen.

DEVENTER OP STELTEN 2018

DEVENTER OP STELTEN 2018

DEVENTER OP STELTEN 2018

Deventer op Stelten

===============================

Boekenmarkt

De Deventer Boekenmarkt is de grootste van Europa met 900 kraampjes langs de IJssel en in de binnenstad. Maar liefst 6 km lang boeken, boeken en nog eens boeken. En elk jaar wordt er ook nog een keer een heel waardevol boek gevonden die bij Kunst en Kitsch de hoofdprijs zal opleveren. Dus voor een boekenwurm is dit het walhalla en voor een verzamelaar utopia. Kijk hier voor meer informatie. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis. In 2014 heeft de Deventer Boekenmarkt de Boudewijn Büchprijs ontvangen, omdat het al meer dan 25 jaar een breed publiek interesseert voor het antiquarische- en tweedehands boek.

Voor meer informatie zie:  Boekenmarkt Deventer 

Voor een sfeerimpressie zie: Boekenmarkt video 

Boekenmarkt Deventer