Hierbij een overzicht van alle winkels, café’s, restaurants, theaters etcetera. Het zijn er heel veel zo in de binnenstad van Deventer:

40601-SDBM-Vouwkaart binnenstad-E3-ONLINE.pdf

Er komt weer een nieuwe winkel in de buurt van het hotel: de Wonderkas.

Heb je groene vingers, wil je een mooie plant of gewoon advies over het groen in ons leven, Groen je Dag en kom naar de Wonderkas: Nieuwe Markt 14

Opening: mei 2021.

 

Nieuw in Deventer: Hostel Deventer

Voor goed en goedkoop overnachten moet je vanaf november 2020 in Hostel Deventer zijn. Prachtige lokatie: tegenover Hotel de Vischpoorte, aan de IJssel en in het centrum van Deventer.

Eenvoudig maar heel prima slapen voor een meer dan schappelijke prijs.

Hostel Deventer

Historie Deventer 1930

Dit is een ingekleurde video van Deventer uit 1930. Er is sinds die tijd een hoop veranderd, maar ook een heleboel is hetzelfde gebleven. Zo zag Deventer er dus 90 jaar geleden uit!

Museum de Waag.

Activiteiten expositie Deventer Bezet & Bevrijd

Gratis instaprondleiding: vervallen vanwege het coronaprotocol
Elke donderdag en zondag om 14.00 uur is er een instaprondleiding (gratis voor museumbezoekers, reserveren niet mogelijk, vol = vol). De rondleiding start bij de servicebalie in de museumwinkel. De rondleiding is voor individuele bezoekers. Groepen worden uitsluitend op afspraak rondgeleid (zie onderstaand).

De Waag Deventer

Museum de Waag 

Centrumbus staat even stil ivm het Corona virus.

Normaal gesproken vertrekt hij elk half uur vertrekt de Centrumbus van het centraal station Deventer voor een rondje Deventer Binnenstad. Via de mooiste route brengt hij je op bijzondere plekken via het hop on hop off principe.

De Centrumbus rijdt van maandag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:30 en op zondagen van 12:30 tot 16:30. Een ritprijs kost € 1 euro en een dagkaart € 3 euro. Meer informatie vindt u op

Centrumbus

De monumentale binnenstad van Deventer. 

De Binnenstad van Deventer is eigenlijk één groot museum met al zijn historische gebouwen. De monumentendichtheid is één van de hoogste van Nederland. De wijken die het meest bezocht worden zijn de Brink, het grote centrale plein met zijn markten, het pittoreske Bergkwartier met zijn kleine oude straatjes die je terugbrengt naar de Middeleeuwen. En het prachtige Noorderbergkwartier aan de IJssel met zijn Lebuïnuskerk, stadhuis, nieuwe bieb (2018) en Filmtheater (2019). 

– De Brink met de WaagBüchermarkt
– Bergkwartier                
– Noorderbergkwartier 

===================================

Noordenbergkwartier Deventer:

Het Noordenbergkwartier is een woonwijk in Deventer. Vlakbij ons hotel de Vischpoorte.

De eigenaar Peter van den Hengel woont in deze wijk ook. Wij hebben tevens appartementen die bij ons hotel horen gevestigd in deze wijk. Het is een leuke wijk om doorheen te wandelen. Wandeling compleet maken? Wij verkopen de gids ‘’Wandel Dapper’’. Met beschrijvingen en inspirerende wandelroute. Ook leuk om cadeau te geven aan een wandelaar.

http://noordenbergkwartierdeventer.nl

===================================

Deventer Koekwinkel:

‘’Koek en Deventer horen bij elkaar’’

Deventer en koek zijn onlos(s)makelijk met elkaar verbonden. De koppeling tussen een lekkernij en een stad is nergens zo prominent als in Deventer. Bezoek de Bussink Deventer Koekwinkel aan de Brink nr. 84 en proef zelf de unieke smaak van Deventer Koek. Ook bij ons in het hotel vind u de Deventer Koek terug. In de vorm van kleine verpakte bijtjes die bij de receptie en in de ontbijtzaal liggen.

https://www.deventerkoekwinkel.nl/

Deventer Koek
Deventer Koek

====================================

De Waag, op 5 minuten afstand van het hotel. 

De Waag is gevestigd in één van de oudste waaggebouwen van Nederland.

De Waag is een beeld van de stad, gelegen aan de Brink in Deventer. Het Waaggebouw telt drie bouwlagen, een traptoren, een klok en drie spitstorentjes. In de 19e eeuw verdween de Waagfunctie. Sinds 1915 is het een museum/tentoonstellingsruimte.

https://museumdewaag.nl/

===================================

Lebuïnuskerk, de buurman van het hotel 

De Lebuïnes of Grote Kerk is een gotische hallenkerk die tussen 1450 en 1525 tot stand kwam.

De kerk was rijk versierd met muurschilderingen en stond vol met heiligenbeelden en altaren.

Aan dit Katholieke praal kwam in 1580 een einde toen de calvinisten de kerk in bezit namen en het omdoopten tot Grote kerk. Vandaar dat op de dag van vandaag de kerk twee benamingen heeft. Het interieur is tijdens deze overname ernstig vernield en witgepleisterd. De sporen hiervan zijn tegenwoordig nog te zien.

Tegenwoordig dient de Lebuïneskerk niet alleen als kerk. Het wordt gebruik voor evenementen, bruiloften, theater, concerten, zaalverhuur enzovoort.

Neem een kijkje op de website voor actuele evenementen:

https://www.lebuinuskerk.nl/

Lebuïnuskerk

=================================

 Davo Bieren:

 De enige echte bierbrouwer van Deventer met proeverijen en natuurlijk heerlijke biertjes.

 https://www.davobieren.nl/

 

Hotel de Vischpoorte